IT&C 21 Iulie 2007 01:15
Spamerii se adapteaza cu o viteza uluitoare la ritmul de dezvoltare a aplicatiilor prin care companiile de securitate incearca sa limiteze traficul de mesaje nedorite catre utilizatorii lor.

Potrivit observatiilor specialistilor de la Trend Micro , spamerii prefera acum sa trimita mesajele nedorite utilizand tehnologiile PDF si JPEG combinate pentru a insela astfel vigilenta filtrelor anti-spam.

Scenariul se repeta oarecum. Spre finalul anului 2006, specialistii in securitate raportau o crestere accentuata a numarului de mesaje spam ce includeau imagini, mesaje care inselau de cele mai multe ori filtrele de spam traditionale. Faptul ca producatorii de aplicatii anti-spam si-au imbunatatit softurile pentru ca acestea sa filtreze si noile tipuri de mesaje nedorite nu i-a descurajat pe spameri care au continuat sa-si dezvolte tehnicile.

Dupa spamurile ce contineau imagini au aparut spamurile avand ca atasament fisiere PDF. Pentru spameri, aceasta noua tehnica s-a dovedit a fi destul de eficienta pentru ca formatul PDF nu prea a fost asociat cu actiuni malitioase sau cu spamul. Insa formatul PDF contine si text iar filtrelor anti-spam nu le-a fost greu sa le detecteze, pana la urma.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.