IT&C 20 Iulie 2007 01:28
Tehnologia in sine nu este nici buna, nici rea, conteaza doar in ce sens este folosita. Aceasta este o sintagma cat se poate de adevarata si care a fost confirmata cat se poate de clar zilele acestea. S-a aflat ca FBI foloseste cu succes un… malware pentru depistarea celor care se fac vinovati de amenintarile cu bombe.
Cuvantul malware este folosit de regula pentru a descrie orice forma de software periculos, care poate prelua controlul asupra PC-ului si produce daune sau cel putin comportari stanjenitoare, cum ar fi
continutul activ nedorit etc. Principalele categorii de malware sunt reprezentate de virusi, viermi, troieni si hoaxes. In general, se greseste numindu-se "virusi" toate programele create in scopuri daunatoare: virusii sunt doar un tip de malware. Acum si caracterizarea de "programe daunatoare" pare ca nu mai sta in picioare. Wired Magazine scrie ca FBI a folosit cu succes un malware pentru a depista copilul care a fost la originea unei amenintari cu bomba la adresa scolii sale. Aceste amenintari au fost facute, sub acoperirea unui profil anonim de pe MySpace, impotriva liceului Timberline de langa Seattle.

Malware-ul utilizat de FBI a reusit insa sa-l convinga pe posesorul contului respectiv sa instaleze un software de supraveghere pe computerul sau.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.