IT&C 20 Iulie 2007 00:46
Divizia britanica a operatorului de telefonie mobila O2 a anuntat ca, pana la jumatatea lui 2009, va renunta la serviciul i-mode, folosit de numai 250.000 de utilizatori. Abia introdus pe piata din Romania, i-mode este pe cale de disparitie pe continentul european.

I-mode, in cadere libera pe piata din Europa In aceeasi zi cu declaratia companiei O2, operatorul australian numarul unu de telefonie mobila, Telstra, a anuntat si el ca va scoate i-mode-ul din meniu, din lipsa de utilizatori, relateaza International Herald Tribune.

Cu totul altfel stateau lucrurile in 2001, cand operatorul danez de telefonie mobila KPN introducea in Europa primul sistem cu ecran color si sonerii polifonice, la pachet cu tehnologia japoneza i-mode. Noua tehnologie parea sa acapareze intreaga Europa. I-mode era apreciat pentru software-ul inteligent, pentru serviciile oferite de operatorul NTT DoCoMo si pentru plasarea Internetului mobil in mainile a peste 30 de utilizatori din Japonia.

Potrivit analistilor industriei, consultati de International Herald Tribune, i-mode se afla in cadere libera pe piata din Europa. Cu aproape 50 de milioane de abonati japonezi, serviciul nu a reusit sa atraga nici macar opt milioane de utilizatori, in toate cele 17 francize din afara Japoniei.

In prezent, operatorii de retele telefonice, producatorii de telefoane mobile, distribuitorii de continut si utilizatorii se indreapta spre noi modalitati de acces la Internet de pe telefonul mobil. “A fost primul jucator pe piata de date mobile, din Europa”, a declarat Jukka Saarelainen, din partea companiei germane Gofresh, care vinde continut pentru Internetul mobil utilizatorilor de i-mode din cadrul retelei O2 din Spania si Bouygues Telecom din Franta. “Dar cred ca i-mode nu mai are mult de trait”, a adaugat Saarelainen.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.