IT&C 20 Iulie 2007 00:44
Compania americana Hewlett-Packard a devansat Dell in cursa pentru cei mai mari producatori de PC-uri la nivel mondial, arata doua studii elaborate de Gartner si IDC.

Top 5 producatori mondiali de PC-uri Potrivit raportului Gartner, HP controleaza circa 18 procente din piata mondiala de PC-uri in al doilea trimestru al anului 2007, cu 36% mai mult decat anul trecut. Studiul IDC arata ca cei de la Hewlett-Packard detin 19% din vanzari, cresterea fiind tot de 36%.

Volumul de vanzari obtinut de japonezii de la Dell este in continua scadere, potrivit IDC, in ciuda faptului ca au introdus Linux si SSD (solid state drive) pe anumite desktop-uri si notebook-uri.

Vanzarile companiei Dell au scazut cu cinci procente, astfel ca detine o cota de 15-16 procente din vanzarile de PC-uri la nivel mondial, potrivit celor doua analize. Pe locul al treilea dupa volumul de vanzari se situeaza, in studiul IDC, compania Lenovo, care a inregistrat cresteri de 22 de procente in al doilea trimestru in Europa, Orientul Mijlociu si Asia, fata de 14% in primul trimestru. Lenovo detine in al doilea trimestru 8,3% din vanzari, dupa ce pe primul trimestru inregistrase 7,6 procente. In competitia pentru cei mai mari cinci vanzatori de PC-uri din lume urmeaza Acer cu 7,2% din piata si Toshiba cu 4,1%, arata studiul IDC.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.