IT&C 20 Iulie 2007 00:43
Vodafone, al doilea operator de telefonie mobila din Romania dupa numarul de clienti, a anuntat o crestere a veniturilor din servicii cu 26,8% pe al doilea trimestru fiscal al anului 2007-2008, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Vodafone preseaza Orange la numarul de clienti De asemenea, venitul mediu pe utilizator (ARPU) a inregistrat o crestere pana la 15,7 dolari, fata de 14 dolari inregistrati la sfarsitul primului trimestru fiscal al anului. Astfel, de la sfarsitul lunii martie si pana la 30 iunie, ARPU avut o crestere de 12,1 procente.

Vodafone Romania a anuntat ca a atras 269. 582 clienti noi in perioada aprilie - iunie 2007, ajungand la 8, 223 milioane de utilizatori. Cu toate acestea, compania nu a reusit sa depaseasca rivalul Orange Romania, care a anuntat la 30 aprilie 8,271 milioane de clienti si estimeaza ca va trece de pragul de 9 milioane pana la finele anului, potrivit lui Richard Moat, CEO Orange Romania.

"Romania ramane una dintre diviziile cu cea mai buna performanta in cadrul grupului Vodafone, continuandu-si angajamentul de a deveni furnizor total de servicii de comunicatii mobile si operatorul preferat al romanilor", a declarat Liliana Solomon, presedinte si director general executiv al Vodafone Romania.

Comparand cele mai recente date raportate de cei mai mari doi jucatori din telecom cu rezultatele inregistrate in urma cu un an, se observa cum ecartul numarului de clienti ai Orange si Vodafone s-a redus in ultimele 12 luni. In mod concret, Orange depasea in luna februarie a anului trecut pragul de 7 milioane de utilizatori, in timp ce Vodafone raporta la finele lunii iunie din 2006 un numar de 6,73 de milioane de clienti, astfel incat diferenta dintre cei doi operatori era de 270.000 de utilizatori. Anul acesta, ultimele date disponibile ne arata o diferenta de 48.000 de clienti intre Orange si Vodafone, chiar daca exista un decalaj de trei luni intre rezultatele anuntate de cei doi granzi ai telecomului romanesc.

Vodafone Romania a inregistrat in ultimele 12 luni 1.470.351 de clienti noi, conform datelor furnizate de companie, ceea ce se traduce printr-o crestere anuala a bazei de clienti cu 22,1%. Din totalul utilizatorilor de servicii Vodafone Romania, 34,1% reprezentau abonati, iar 65,9% sunt cei care prefera serviciile preplatite. Potrivit companiei, aceste cifre arata o crestere de 4,3 % a numarului de abonati in trimestrul incheiat la 30 iunie fata de cel anterior.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.