IT&C 16 Iulie 2007 02:19
Adresele virtuale valoreaza o gramada de bani reali.

Cumparate din timp cu sume incepand cu 7 dolari pe an, domeniile de web sex.com, porn.com sau beer.com valoreaza acum de un milion de ori mai mult. Piata domeniilor web a luat avant in ultima vreme, organizandu-se licitatii pentru achizitionarea adreselor cu denumiri accesibile. De curand, in cadrul unei licitatii organizate la New York, adresa Seniors.com a fost achizitionata cu 1,8 milioane de dolari, iar Creditcheck.com a fost adjudecata pentru 3 milioane de dolari, in cadrul aceluiasi eveniment.

Revista "Forbes" a alcatuit un top al celor mai scumpe 5 adrese web. Pe primul loc se afla sex.com, inregistrata de un vanzator de software in 1994. Acesta a vandut-o in 2005, primind in schimb atat bani, cat si actiuni, adresa fiind estimata in acest moment la 12 milioane de dolari.

Porn.com valoreaza 9,5 milioane de dolari si a fost cumparata in luna mai, fiind cea mai mare achizitie URL "cu banii jos".

Business.com si Diamond.com valoreaza fiecare cate 7,5 milioane de dolari. Berea are multi fani, numai astfel justificandu-se valoarea adresei beer.com, evaluata la 7 milioane de dolari. Proprietarul sau initial a detinut si Budweiser.com, si Guinness.com. Beer.com a fost vanduta producatorului de bere Interbrew.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.