IT&C 12 Iulie 2007 00:30
Cu peste 2,5 milioane de vizitatori in ultimele 30 de zile, http://portal.edu.ro a urcat pe locul intai in topul celor mai vizitate site-uri din Romania. Portalul initiat de Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului in colaborare cu specialistii de la SIVECO Romania si-a atins unul dintre obiectivele principale asumate de cei doi parteneri in momentul lansarii amplului program de informatizare a invatamantului romanesc.

Este vorba despre crearea celei mai importante surse de date disponibila online, care sa ofere tuturor celor interesati despre fenomenul educational din Romania, informatii pertinente, corecte si actualizate in timp real.

Cu peste 2,5 milioane de vizitatori in ultimele 30 de zile, http://portal.edu.ro ocupa, conform statisticilor de trafic (atasat), locul intai nu numai la categoria educatie/invatamant dar si in topul general al celor mai vizitate site-uri din Romania.

si site-ul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, http://edu.ro care pe prima pagina are link-uri catre principalele subsite-uri ale portalului SEI, a inregistrat in ultimele zile un numar impresionant de vizitatori, ocupand pozitia a 3-a la toate categoriile, conform trafic.ro.

Astfel, in premiera internetul romanesc este dominat de site-urile educationale, http://portal.edu.ro ce ocupa prima pozitie, si http://edu.ro pe locul al treilea.

Pe 07.07.2007 s-a inregistrat un numar record de vizitatori intr-o singura zi: 283 528.
2007 este primul an in care interesul internautilor romani pentru educatie si invatamant a depasit "apetitul" pentru presa online, informatiile sportive sau anunturile de recrutare.
Interesul romanilor pentru domeniul educational cunoaste o crestere spectaculoasa nu numai in perioada Examenelor Nationale.

Avand deja peste 100.000 de utilizatori inregistrati, forumul portalului SEI este locul predilect de intalnire al tuturor celor implicati in sistemul de educational romanesc.

Numarul anual de vizitatori ai portalului a crescut de la an la an, utilizatorii fiind deja obisnuiti sa gaseasca pe portal.edu.ro, la un loc, informatii diverse referitoare la educatie, intodeauna actuale si de calitate.

Echipa de specialisti din cadrul SIVECO Romania dar si colaboratorii implicati in moderarea si administrarea http://forum.portal.edu.ro incurajeaza un dialog deschis, mentinand intotdeauna un nivel ridicat al discutiilor, necesar unui spatiu reprezentativ pentru invatamantul romanesc.

"Asteptarile mari pe care utilizatorii portalului SEI le au, ne ambitioneaza sa fim din ce in ce mai eficienti in gasirea modalitatilor optime de a le pune la dispozitie informatii de calitate permanent actualizate. intreaga echipa de specialisti implicata in centralizarea rezultatelor obtinute de candidatii care au sustinut Examenul de Bacalaureat si Testele Nationale a depus un efort deosebit pentru a respecta cu strictete termenele anuntate, metodologia si calendarul stabilit pentru examenele nationale" a declarat Otto Zelch, Line of Business Manager in cadrul SIVECO Romania.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.