IT&C 9 Iulie 2007 23:22
Majoritatea providerilor de servicii telefonice prin Internet incearca sa gaseasca solutii pentru ca utilizatorul sa nu mai depinda de calculator pentru efectuarea de apeluri. Astfel, pe piata apar tot mai multe aparate telefonice care se conecteaza direct la Internet.

In urma cu cativa ani, cand au aparut primele servicii de VOIP (Voice Over Internet Protocol), acestea erau vazute ca o alternativa mult mai ieftina la serviciile traditionale. Insa pentru a le putea folosi utilizatorul "era legat de calculator" prin intermediul firelor de la casti/boxe si microfon.

Pentru a da utilizatorului mai multa libertate, au fost create telefoanele VOIP portabile, a caror baza se conecteaza la calculator prin portul USB, si unele care se ataseaza router-ului conectat la Internet. Daca vreti sa achizitionati un astfel de aparat, trebuie sa stiti ca fiecare provider permite numai utilizarea anumitor modele de telefoane, care vin cu soft-ul deja instalat, cumparatorului revenindu-i sarcina de a instala telefonul si de a introduce numele de utilizator si parola serviciului folosit.

Cel mai folosit serviciu VOIP din lume este Skype, cu peste 7 milioane de utilizatori. Exista trei solutii wireless compatibile cu aceasta aplicatie: SMC Wi-Fi Phone, DUALphone 3088 si Philips VOIP841. Primul dintre ele a fost creat special pentru utilizarea cu Skype si este un telefon care functioneaza oriunde exista o retea de Internet wireless: in oras, in cafenele, la serviciu etc. Cei care doresc sa-l foloseasca doar in casa si dispun de internet prin cablu au la dispozitie router-ul FON (inclus in pachet), cu ajutorul caruia se realizeaza reteaua wireless de care are nevoie telefonul SMC.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.