IT&C 6 Iulie 2007 00:45
Organizatia Consumatorilor Europeni (BEUC sau Bureau Europen des Unions de Consommateurs), principala organizatie de protectie a consumatorilor la nivel european, a declarat ca priveste cu suspiciune preluarea DoubleClick, o companie de monitorizare a publicitatii online, de catre gigantul Google.

Google - DoubleClick: joc dublu periculos? Principalele argumente oferite de organizatie se refera la incalcarea drepturilor private ale Uniunii Europene si limitarea accesului utilizatorilor la continutul Web. Pledoaria initiata de BEUC este precedata de cerintele vehemente ale grupurilor americane privind protectia consumatorilor, de a cerceta amanuntit fuziunea Google-DoubleClick. Aceste grupuri s-au adresat Comisiei Federale Americane de Comert, sustind ca cele doua companii ar avea acces la o multitudine fara precedent de informatii care furnizeaza comportamente ale utilizatorilor vis-a-vis de cautarea online, utilizarea Internetului etc

Asociatia europeana a solicitat sprijinul Uniunii Europene de a verifica aspectele private din spatele polaritatii Google-DoubleClick, chiar daca cele doua companii nu au cerut aprobarea UE pentru tranzactia incheiata de 2,29 miliarde de euro, a declarat Cornelia Kutterer, consultant juridic al BEUC.
“ Atat Goggle, cat si DoubleClick au propriile baze de date private. Prin unirea celor doua platforme de informatii, s-ar putea ajunge la violarea intimitatii utilizatorilor”, sustine Kutterer. Reprezentantii BEUC considera ca noua companie formata ar putea exploata cantitati enorme de informatii preluate de la milioanele de utilizatori care dau click in paginile Web sau in aplicatii.

Liderul motoarelor de cautare online, Google, se bazeaza pe datele culese de acele “cookies” folosite pentru a autentifica, a mentine si a urmari actiunile utilizatorilor la fiecare accesare a respectivelor paginilor Web. Compania declara ca aceste informatii ajuta motorul sau de cautare sa inteleaga comportamentul utilizatorilor pentru a livra rezultate mai relevante in viitor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.