IT&C 6 Iulie 2007 15:29
Cel mai recent studiu realizat de compania Evans Data in America de Nord, arata ca numarul utilizatorilor care folosesc Windows a scazut cu 9% fata de anul trecut.

Linux dribleaza Windows Datele obtinute de studiul companiei Evans Data arata ca in prezent doar 64,8% dintre utilizatori folosesc Windows pentru aplicatiile lor, fata de 74% cu un an in urma. Cu o cota a popularitatii de 65% Windows ramane insa majoritar pe piata.

Pierderea inregistrata de Windows este in avantajul Linux care castiga astfel 11,8 procente si progreseaza cu 34% intr-un singur an. Conform reprezentantilor Evans Data, migratia catre alte programe de software a inceput in urma cu doi ani si continua sa creasca.

Studiul realizat pe un esantion de 400 de dezvoltatori si informaticieni, subliniaza de asemenea ca in domeniul limbajelor de programare, Javascript ramane cel mai folosit in randul utilizatorilor nord-americani devansand PHP, Python sau Ruby care in urmatorii ani vor reprezenta mai mult interes.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.