IT&C 3 Iulie 2007 13:38
Computerul iti poate vorbi! A demonstrat-o o firma din Polonia care a lansat pe internet un program demo unde o voce poate citi la comanda orice text doriti.

Procedeul este unul foarte simplu - scrii un text, dai click pe un buton si computerul iti reproduce cu voce tare textul inserat! Aplicatia poate fi gasita pe ivosoftware.com.

Utilizatorii trebuie sa insereze intr-o casuta indicata pe pagina de web orice fel de text in limbile engleza, romana sau poloneza, iar sintetizatorul vocal le va citi prin simpla apasare a unui buton. Pentru limba romana este indicat ca utilizatorii sa foloseasca in mod corect diacriticele si semnele de punctuatie atunci cand scriu textul.

Programul poate fi folosit si in scop educativ, pentru invatarea pronuntiei corecte a cuvintelor dintr-o anumita limba. Textul poate fi urmarit pe ecran in paralel cu ascultarea pronuntiei corecte a cuvintelor scrise.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.