IT&C 29 Iunie 2007 00:41
BBC va lansa, pe 27 iulie, televiziunea online BBC iPlayer, au anuntat oficialii trustului media britanic.

BBC lanseaza televiziunea online BBC iPlayer BBC iPlayer va oferi telespectatorilor britanici posibilitatea de a urmari emisiunile preferate inca sapte zile dupa transmisia lor live, unele din acestea putand fi salvate si stocate pentru aproximativ 30 de zile. Utilizatorii vor accesa show-uri live de pe Internet, dar nu si alte programe apartinand altor retele TV, inregistrari clasice sau carti digitale.

Printre emisiunile transmise se numara serialul popular Life on Mars, telenovela EastEnders si documentarul Planet Earth. Initial vor putea fi vizionate 400 de ore de transmisie. Unele programe vor aparea odata cu extinderea serviciului, cum este cazul Campionatului European de Fotbal din 2008.

Viteza de descarcare a programelor va depinde in mare masura de viteza conexiunii la Internet. Pentru o viteza de 2MB oferita de un furnizor Internet, jumatate de ora de program TV va fi descarcata in aproximativ 30 de minute.

Alte noutati programate sa apara in cadrul iPlayer sunt BBC Radio Player si “series stacking”, aplicatie care face posibila descarcarea retrospectiva a episoadelor din serialele preferate.

“Acum 40 de ani, in iulie 1967, televiziunea BBC s-a lansat in varianta color. In iulie 2007 lansam iPlayer, care in viziunea noastra semnifica redefinirea televiziunii de acum 40 de ani”, a declarat directorul general al BBC, Mark Thompson.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.