IT&C 29 Iunie 2007 00:40
Vodafone poarta negocieri cu Apple pentru a lansa in Europa dispozitivul iPhone, o combinatie de telefon cu music player, relateaza presa internationala.Vestea a saltat agresiv pretul actiunilor Vodafone.

Vodafone ar putea aduce iPhone in Europa Actiunile Vodafone au atins marti valoarea maxima de anul acesta, dupa ce compania britanica a anuntat ca se afla in negocieri pentru lansarea in Europa a deja-popularului iPhone, al companiei Apple.

O actiune Vodafone a atins valoarea de 168,7 pence, in crestere cu 2,14%. Agentul de bursa Credit Suisse estimeaza ca un contract exclusiv, pe cinci ani, pentru vanzarea iPhone i-ar aduce companiei Vodafone opt pence in plus pe actiune, care ar urca astfel la valoarea de 178 de pence.

Inca din luna aprilie, analistii sustineau ca baza de 200 de milioane de clienti a companiei Vodafone, ale carei servicii acopera 60 de tari, va constitui un motiv important pentru ca Apple sa aleaga Vodafone ca unic distribuitor al lui iPhone in Europa. Compania germana Deutsche Telekom, cea franceza France Telekom si compania spaniola Telefonica sunt alti trei operatori europeni interesati de distribuirea iPhone-ului.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.