IT&C 29 Iunie 2007 16:17
Cel mai recent studiu realizat de PricewaterhouseCooper arata ca in anul 2011 cifra de afaceri inregistrata in domeniul jocurilor video o va depasi cu mult pe cea din industria muzicala.

Studiul realizat de PricewaterhouseCooper compara evolutia inregistrata in sectorul jocurilor video si in cel al industriei muzicale. Concluzia generala a fost ca in anul 2011 cifra de afaceri obtinuta de sectorul jocurilor video o va depasi cu mult pe cea din industria muzicala, anunta publicatia franceza Le Monde.

Sustinute de tarile asiatice, Europa si Statele Unite vor inregistra din industria jocurilor video o crestere a profitului de 9% la nivel mondial, trecand de la 23,5 miliarde de euro in 2006, la 36,3 miliarde de euro in 2011, in timp ce in sectorul industriei muzicale nu se va inregistra o crestere mai mare de 2,3%. In 2006 castigurile din industria muzicala au fost de 26,8 miliarde de euro iar cifra de afaceri estimata pentru 2011 este de 30 de miliarde de euro.

Succesul mondial de care se bucura industria jocurilor video se explica de asemenea si prin aparitia consolelor de noua generatie X-Box 360 sau Wii care au stimulat numarul vanzarilor, dar si datorita noilor functii pe care aceste console le au: conexiunea la Internet sau multiplicarea aplicatiilor online pe care jucatorii le adora.

“Aparitia si dezvoltarea telefoanelor mobile de ultima generatie au permis o crestere a calitatii jocurilor apropiata de cea a consolelor”, au afirmat autorii studiului.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.