IT&C 27 Iunie 2007 23:53
Un oficial Microsoft a anuntat ca la sase luni dupa lansarea Windows Vista, compania nu a dezvoltat patch-uri pentru mai multe vulnerabilitati dezvaluite public comparativ cu perioada similara dupa lansarea Windows XP.

In total, Microsoft a lansat patch-uri pentru 12 din cele 27 de vulnerabilitati Vista dezvaluite public in primele sase luni dupa lansarea sa, in noiembrie anul trecut. In primele sase luni dupa lansarea Windows XP, echipa de securitate Microsoft a corectat 36 dintre cele 39 de bug-uri cunoscute.

Informatiile au fost publicate de dl. Jeff Jones, director de strategie de securitate la Microsoft, care apreciaza ca Vista are mai putine probleme decat XP. "Ca tendinta, Windows Vista este in continuare afectat de un numar mai mic de vulnerabilitati per total si are mai putine vulnerabilitati grave in primele sase luni comparativ cu predecesorul sau, Windows XP".

Dl. Jones nu a a bordat problema numarului mare de vulnerabilitati pentru care nu au fost lansate patch-uri, dar a subliniat ca majoritatea bug-urilor Vista care inca nu au fost rezolvate nu sunt critice. Numai una dintre vulnerabilitatile severe Vista a ramas necorectata, comparativ cu doua in cazul Windows XP in aceeasi perioada. De asemenea, Windows XP a avut 23 de vulnerabilitati grave de securitate in primele sase luni, iar Vista a avut doar una.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.