Microsoft Romania, reprezentantul local al producatorului american de software, a vandut in actualul an fiscal, care se va incheia la 30 iunie, peste 220.000 de licente ale sistemului de operare Windows, si estimeaza ca ritmul de crestere va depasi 30% in anul fiscal urmator.

"Din totalul licentelor de Windows vandute, peste 35% au fost pentru Windows Vista. De asemenea, circa 50% din licentele de Windows si Office vandute au fost in limba romana si ne asteptam ca ponderea sa creasca", a declarat miercuri Marilena Ionascu, OEM Business Manager la Microsoft Romania. Microsoft a lansat miercuri varianta oficiala in limba romana a sistemului de operare Windows Vista si programul Microsoft Office Prepaid 2007 care va fi disponibil cu licenta pe termen limitat. Sistemul de operare localizat in limba romana va fi disponibil, de la 1 iulie, in sase variante, fiecare destinata diferitelor categorii de consumatori. De asemenea, va fi disponibila in limba romana si aplicatia de birou Office 2007, cu opt variante pentru diferiti consumatori. "Clientii din categoria companiilor mici, precum si utilizatorii individuali pot achizitiona PC-ul, prin intermediul partenerilor nostri, cu Office original preinstalat, si vor beneficia de un mod de plata pe baza de subscriptie.

Dupa expirarea perioadei platite, clientul poate extinde perioada de utilizare prin achizitionarea unui card de reinnoire a licentei, disponibila la orice reseller Microsoft", a adaugat Ionascu. Principalii beneficiari ai programului sunt firmele aflate la inceputul functionarii, cele care presteaza servicii cu activitate sezoniera sau utilizatorii individuali. In cadrul programului Office prepaid, disponibil de la 1 iulie, va fi inclusa varianta Office Proffesional 2007 in limba romana. Pretul final recomandat de Microsoft este de 79 lei, cu TVA inclus, pentru o cartela preplatita, care asigura dreptul de utilizare pentru o perioada de trei luni. Pentru utilizatorii care intentioneaza sa foloseasca aplicatia Office in mod constant pentru o perioada de peste trei ani si jumatate, compania recomanda achizitia unei licente pe termen nelimitat. Veniturile Microsoft in Romania in anul fiscal care se va incheia la 30 iunie au crescut cu 45-47%, fata de intervalul financiar precedent. "Ritmul de crestere este al treilea din Europa de Est, dupa Rusia si Kazahstan, si primul din Europa de Sud-Est", a declarat directorul general al Microsoft Romania, Silviu Hotaran.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.