INFORMATII - Daca esti curios sa afli cine detine o anumita pagina de web, iar informatia nu este disponibila pe site, poti intra pe whois.eu, whois.net sau who.is.
Aceste site-uri te ajuta sa afli daca un domeniu este sau nu disponibil si, in cazul in care este detinut de cineva, iti ofera date de contact ale proprietarului si informatii despre perioada in care a fost inregistrat, releva "Ziarul Financiar". Pentru a obtine aceste informatii trebuie selectat domeniul respectiv (de exemplu .com, .ro sau .co.uk) si apoi numele domeniului.

Romania Top Level Domain, accesibil la www.roltd.ro, este adresa unde poti sa-ti inregistrezi propriul domeniu .ro. Acesta este serverul whois pentru domeniile autohtone. Domeniile pot fi inregistrate cu extensiile .ro, .com.ro, .org.ro, .nom.ro, .info.ro, .arts.ro, .store.ro, .firm.ro, .tm.ro. De asemenea, eDomenii.ro si domenii-internet.com sunt alte site-uri romanesti care vand domenii si ofera servicii de gazduire.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.