Un judecator federal din Los Angeles a hotarat la data de 29 mai ca TorrentSpy, un motor de cautare BitTorrent foarte popular, sa pastreze log-uri detaliate ale activitatilor utilizatorilor pe site. Judecatorul Jacqueline Chooljian a amanat aplicarea deciziei pana la data de 12 iunie pentru ca TorrentSpy sa poata face recurs.
TorrentSpy s-a angajat prin politica sa de confidentialitate sa nu urmareasca niciodata activitatile vizitatorilor fara a avea consimtamantul acestora. Dl. Ira Rothken, avocat al TorrentSpy, a declarat ca "Este mai probabil ca TorrentSpy sa prefere sa restrictioneze accesul utilizatorilor din SUA decat sa urmareasca activitatile lor. Daca decizia va ramane valabila, site-urile Web ar putea fi obligate sa urmareasca activitatile utilizatorilor la cererea judecatorilor chiar si atunci cand politica de confidentialitate nu prevede acest lucru."

In februarie 2006, Motion Picture Association of America a actionat in instanta TorrentSpy si alte companii ce asigurau servicii file-sharing, acuzandu-le ca faciliteaza transferul de filme piratate. MPAA reprezinta interesele Columbia Pictures si a altor studiouri de film din Hollywood.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.