Grupul britanic de aparare a drepturilor omului Privacy International a acuzat Google ca, prin fiecare utilizare a motorului de cautare, compania strange informatii despre gusturile, preferintele si profilul consumatorilor, care ar putea fi folosite de agentii de publicitate, informeaza Reuters.

Reprezentantii companiei Google au declarat ca nu au incalcat viata privata a clientilor si ca raportul Privacy International este incorect.

"Suntem dezamagiti de raportul Privacy International, care se bazeaza pe mai multe informatii incorecte sau intelese gresit", a declarat Nicole Wong, associate general counsel la Google.

Raportul Privacy International considera "amenintari la adresa vietii private a consumatorilor" si platformele sociale Hi5 si Facebook. Alte site-uri criticate de raportul grupului britanic de aparare a drepturilor omului sunt BBC.com, site-ul de licitatii eBay.com sau platforma de muzica Last.fm.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.