Compania Google Inc. isi continua maratonul de cumparaturi prin achizitionarea site-ului spaniol de photo-sharing, Panoramio.

Gigantul Google continua maratonul cumparaturilor Aplicatiile site-ului Panoramio vor fi utilizate in cadrul motorului de cautare geografica Google Earth. Fotografiile publicate pe site-ul spaniol vor fi integrate in sistemul de harti oferit prin Google Earth. Instrumentul de cautare va face legatura intre o anumita locatie, aleasa de utilizator si o serie de fotografii, transmise de Google prin satelit.

Panoramio reprezinta o comunitate virutala, unde fotografii isi pot stoca si administra pozele digitale. Lansat in luna octombrie 2005, site-ul are in prezent 300.000 de utilizatori inregistrati si o baza de date de peste un milion de fotografii.

Postarea si administrarea fotografiilor pe site-ul Panoramio este gratuita. In acelasi timp, Google Earth nu ii va plati pe realizatorii fotografiilor ce urmeaza sa fie folosite in cadrul motorului de cautare geografica. Chiar daca majoritatea pozelor este realizata de fotografi amatori, multe dintre ele afiseaza standarde calitative inalte. Nu toate fotografiile postate pe Panoramio vor fi utilizate de Google Earth, acestea trecand mai intai prin doua procese succesive de filtrare, realizate de Panoramio si de Google.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.