Cosmote Romania a ajuns la o cota de piata de circa 10% la finele primului trimestru al anului 2007, in urma unei cresteri a bazei de clienti, de 633.420 de noi utilizatori, dintre care 12% utilizatori de servicii cu abonament.

Cosmote Romania ajunge la o cota de piata de 10% Cosmote avut cea mai importanta evolutie a numarului de clienti din cadrul Grupului Cosmote, contribuind in proportie de peste 60% la numarul de noi utilizatori castigati de Grup in primul trimestru al anului. in prezent, Grupul Cosmote are peste 12,2 clienti la nivel regional, in cele cinci tari in care desfasoara operatiuni.

Cosmote Romania a anunatat pentru primul trimestru venituri in crestere cu 350% fata de aceeasi perioada a anului anterior, peste estimarile initiale, indicand ca ioperatorul de telefonie mobila isi poate atinge obiectivele, a declarat directorul financiar, Antonis Kerastaris.

Rezultatele financiare ale primului trimestru arata ca veniturile s-au ridicat la 27,4 milioane euro, in crestere fata de cele 6,1 milioane euro obtinute in aceeasi perioada a anului trecut. Valorea castigului inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari (EBITDA) a fost si el in crestere cu 14,2%, fata de primul trimestru al anului 2006, atingand 10,5 milioane euro. Pierderile nete sunt in scadere, potrivit informatiilor furnizate de operator, de la 19,1 milioane euro, la 18,6 milioane euro.

"Rezultatele inregistrate in primul trimestru al anului au depasite estimarile initiale, iar bugetul de investitii se incadreaza in planul initial, ceea ce ne face increzatori ca ne vom atinge obiectivele stabilite", a declarat Kerastaris.

Numarul clientilor activi ai operatorului de telefonie Cosmote Romania a depasit pragul de doua milioane, dintre care un milion au ales serviciile companiei in ultimele patru luni, ca urmare a strategiei aplicate. Aproape jumatate din noii clienti inregistrati de Cosmote Romania in primul trimestru al anului 2007 s-au alaturat prin Germanos, unul dintre ele mai puternic lanturi de distributie telecom din regiune, achizitionat anul trecut de catre Grupul Cosmote.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.