Cel mai accesat motor de cautare pe internet, Google, lucreaza la crearea celei mai mari baze de date din lume cu informatii personale despre utilizatorii sai, care ar fi capabila sa le dea sfaturi oamenilor si sa le spuna cum sa-si traiasca viata.

Potrivit cotidianului britanic The Independent, Google a dezvaluit si detalii despre cum intentioneaza sa organizeze si sa controleze cea mai mare baza de date din lume.

Directorul executiv al companiei, Eric Schmidt, a declarat ca scopul noii strategii este ca sistemul sa permita utilizatorilor Google sa puna intrebari de genul "Ce ar trebui sa fac maine?" sau"Ce loc de munca ar trebui sa-mi iau?" Declaratiile vin dupa ce Google a anuntat ca a investit 2 milioane de lire sterline pentru a alcatui o baza de date disponibile online care sa contina informatii despre totalitatea genelor de pe planeta. Aceasta ar permite o mai buna intelegere a comportamentului utilizatorilor si astfel le vor putea fi satisfacute asteptarile.

Initiativa i-a atras numeroase critici din partea unor organizatii, Google fiind acuzat de biopiraterie si de faptul ca incalca libertatea si intimitatea clientilor.

Toxina botulinica elimina simptomele in cazul prostatei

Injectiile cu toxina botulinica in prostata vindeca pe termen lung simptomele provocate de inflamarea acestei glande, potrivit unui studiu realizat de o echipa internationala de cercetatori si prezentat la conferinta anuala a Asociatiei americane de urologie. La studiul realizat de cercetatorii de la Facultatea de medicina din cadrul Universitatii Chang Gung din Taiwan au participat 37 de barbati care sufereau de hipertrofie benigna a prostatei si care nu reactionau la tratamentele clasice. Participantilor la studiu li s-a administrat o singura injectie cu toxina botulinica, direct in prostata.

La un an de la acest tratament, 27 dintre pacienti (73%) au manifestat o ameliorare cu 30% in ceea ce priveste calitatea vietii, conform profesorului Yao-Chi Chuang, co-autor al studiului. Bolnavii tratati cu toxina botulinica nu au manifestat efecte secundare precum incontinenta sau tulburarile erectile.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.