O parte din clientii Orange Romania au fost supusi astazi unei tentative de frauda prin intermediul metodei de “phishing"

Clientii au semnalat primirea unor SMS-uri cu identitate ascunsa prin care acestia erau anuntati ca au primit un bonus si erau invitati sa acceseze contul Web Care. Adresa indicata era una falsa, dar foarte putin diferita de cea reala, iar pagina de web avea un design identic cu cel original.

Datele sustrase astfel pot fi folosite ulterior pentru a efectua incarcari prepay.

"Se recomanda celor care primesc astfel de mesaje, fie ca sunt in postura de angajat sau de persoana fizica:

- sa nu completeze datele solicitate si sa nu dezvaluie nimanui informatiile referitoare la conectare (nume de utilizator si parola); Ca regula generala pentru orice sistem informatic, parolele nu trebuie comunicate nimanui de catre client, nici macar angajatilor companiei care ofera serviciile respective.

- sa fie foarte atenti la link-urile pe care le acceseaza; in cazul de fata, e-mail-ul pretinde ca este de la Orange (site oficial www.orange.ro), iar link-ul specificat este www.orange.co.nr.", spune Alexandru Molodoi, CTO la GECAD NET.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.