Guvernul chinez s-a razgandit in privinta impunerii obligatorii a ID-ului real pentru accesarea blog-urilor de catre milioanele de utilizatori de internet din tara.

China isi schimba pozitia fata de bloggeri Planurile guvernului au provocat proteste in randul celor douazeci de milioane de bloggeri chinezi. Initial, guverul chinez a sperat ca aceasta masura sa-i faca pe bloggeri mult mai responsabili pentru comportamentul lor online. In schimb, acestia au condamnat decizia guvernului, considerand-o o incercare de a controla informatia.

China blocheaza in mod frecvent website-uri care nu sunt de acord cu pozitia guvernului. Noul cod incurajeaza bloggerii sa se inregistreze cu propria identitate si detaliile personale, promitand furnizarea unor servicii mai bune pentru cei care accepta.

Fenomenul blog

Bloggerii au fost de acord cu noul cod. Ping Ke, unul dintre cei mai cunoscuti bloggeri din China, a declarat pentru BBC ca schimbarea de planuri a guvernului reprezinta o mare imbunatatire."Nu forteaza pe nimeni, doar sugereaza si incurajeaza utilizatorii care accepta propunerea lor."


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.