AIG Capital Partners, companie americana de management al fondurilor, a anuntat ieri seara semnarea contractului pentru o investitie de 45 milioane euro in compania Digital Cable Systems, compania care detine platforma digitala de televiziune prin satelit Max TV, sub forma de majorare a capitalului social.

Finalizarea tranzactiei depinde de indeplinirea anumitor conditii, inclusiv aprobarea Consiliului Concurentei din Romania.

Gigantul financiar AIG cumpara Max TV pentru 45 milioane de euro

Investitia va fi realizata prin intermediul AIG New Europe Fund II, L.P, un fond de tip private equity, axat pe investitii directe in Europa Centrala si de Est. AIG NEF II este sustinut de catre AIGGIG si are la dispozitie pentru investitii un capital de 523 milioane de euro.

"Ne face placere sa continuam investitiile in sectorul telecomunicatiilor din regiune si, in special, din Romania, unde suntem prezenti de mult timp", a declarat Pierre Mellinger, coordonatorul activitatilor de tip private equity desfasurate de catre AIG Capital Partners in Centrul si Estul Europei

AIG Capital Partners a fost consiliat de catre White & Case si Fruth-Oprisan & Associates pe partea juridica, iar consultantii financiari au fost BDO si Comsys. DCS a fost consiliat de catre Wolf Theiss & Associates privind problemele legale.

Doina Popescu, Director si cea care a condus echipa AIGCP implicata in aceasta tranzactie a adaugat: "Potentialul de consolidare, diversificare si crestere, precum si sinergiile dintre platforma DTH si retelele de cablu TV prezinta oportunitati solide de dezvoltare. Asteptam sa colaboram in mod activ cu noii nostri parteneri pentru a aduce valoare suplimentara in DCS."

AIG Capital Partners si-a propus sa investeasca mai mult de 150 milioane de euro in Romania, prin intermediul fondului de investitii AIG New Europe Fund II, domeniile vizate fiind cel al bunurilor de consum, retail, telecomunicatii si productie.

"Dorim sa investim pana la 30% din capitalul fondului in Romania", a declarat Doina Popescu.

DCS a devenit al treilea jucator pe piata serviciilor de retransmisie a programelor TV din Romania, controland o platforma de peste 330.000 de abonati la servicii de cablu TV, direct-to-home (DTH) si Internet. DCS a fost fondata de catre antreprenori romani cu o vasta experienta in sectorul telecomunicatiilor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.