Folosirea de software fara licenta in cadrul companiilor din Marea Britanie are o pondere de 27%, constanta in ultimii trei ani, conform unui studiu publicat de Business Software Alliance. In comparatie, pirateria la nivel mondial este situata la aproximativ 35%.
Lipsa de progrese in domeniu a determinat BSA sa solicite actiuni mai ferme din partea organizatiilor guvernamentale. Discutii recente purtate cu Departamentul de Afaceri Constitutionale al Marii Britanii au evidentiat necesitatea unor penalizari mai severe pentru folosirea de software contrafacut sau fara licenta.

"In ciuda campaniilor de educare a firmelor si a eforturilor derulate pentru sprijinirea legilor de licentiere de catre guvern si industria de profil, e evident ca trebuie facut mai mult", a apreciat dna. Sarah Coombes, director juridic in cadrul BSA EMEA.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.