Xerox dezvolta o noua tehnologie care simplifica modificarea culorilor intr-un document, astfel incat utilizatorii pot comanda vocal o nuanta mai inchisa a unei culori pentru a ajusta imaginea.

Inventia, aflata inca in stadiul de dezvoltare, traduce descrierile obisnuite ale culorilor in codurile electronice folosite in tiparirea documentelor. Xerox anunta ca a depus documentatia necesara pentru a breveta inventia.

"Sunt multe persoane in mediul de birou care nu sunt experte in utilizarea programelor de editare, dar care stiu exact cum ar vrea sa arate culorile din imaginile de care au nevoie", a declarat potrivit NewsIn, Geoffrey Woolfe, cercetator principal in cadrul Xerox Innovation Group.

Specialistii de la Xerox au alcatuit un dictionar de peste 2.000 de cuvinte si fraze folosite pentru a descrie culorile. Chiar daca schimbarea dorita de utilizator nu se regaseste in acest dictionar, programul foloseste un algoritm pentru a obtine culoarea cat mai apropiata de comanda utilizatorului.

"Cea mai inovatoare parte a acestei inventii este "traducerea" limbajului", a spus Woolfe.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.