Cosmote Romania va lansa maine serviciul i-Mode, grupul elen detinand licenta exclusiva a serviciului i-Mode pentru Grecia si statele din regiunea Balcanilor unde este prezent cu filiale.

i-Mode, asul din maneca al grecilor de la Cosmote Serviciul i-Mode a fost dezvoltat de compania de telecomunicatii NTT DoCoMo din Japonia. Transferul datelor in cadrul i-Mode se realizeaza prin comutatie de pachete, clientii platind doar pentru transferul datelor, si nu pentru timpul de conectare la internet.

"Investitia alocata implementarii serviciului i-Mode in Romania face parte din planurile anuntate de Cosmote la intrarea sa pe piata, care totalizeaza 500 de milioane de euro pentru primii trei ani. In plus, Cosmote va continua si pe viitor sa analizeze oportunitatile de investitii in dezvoltarea unor servicii inovatoare si tehnologii avansate", a declarat pentru Wall-Street Tereza Valcan, Corporate Affairs Manager, Cosmote.

Introducerea tehnologiei i-mode in portofoliul de servicii al Cosmote Romania face parte din strategia de dezvoltare comerciala a companiei. Planificarea si pregatirile au inceput cu mult timp in urma, insa implementarea proiectului a debutat in urma cu circa sase luni, cand echipa companiei elene a fost extinsa special pentru dezvoltarea acestuia. Echipa care contribuie la lansarea serviciului i-mode in Romania este formata deopotriva din profesionisti romani, cat si experti din Grecia (Cosmote Group) si Japonia (NTT DoCoMo).

Oficialii Cosmote nu au precizat care au fost costurile totale ale acestui serviciu, afirmand ca anul acesta reprezinta varful investitional al Cosmote in Romania, iar cea mai mare parte a investitiilor (peste 70%) va fi directionata in continuare catre dezvoltarea retelei si calitatii semnalului, in decursul urmatoarelor luni urmand sa finalizeze, intre altele, proiectul de extindere a acoperirii la metrou.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.