Un studiu Google a evidentiat ca din 4,5 milioane de pagini Internet, 450.000 contineau scripturi pentru instalarea de malware, in special troieni si spyware, pe PC-uri vulnerabile.

In plus, alte 700.000 de pagini au fost considerate suspecte fara a se stabili cu certitudine acest lucru, dat fiind ca Google a verificat paginile respective dintr-o singura trecere.

Studiul "The Ghost in the Browser " trateaza problema contaminarii "in trecere" pe site-urile compromise, metoda care in prezent eclipseaza mesajele e-mail infectate in privinta raspandiri de malware. Studiul dezbate si informatiile existente privind volumul impresionant al continutului ilegal si periculos al Internetului.

Pe langa site-urile web administrate de hackeri, aplicatiile malware pot fi injectate in site-uri legitime printr-o variatate de metode. Astfel, serverele web pot fi compromise pentru a implanta malware, sau aplicatiile nocive pot fi inserate in diverse programe ale unor producatori software, promovate apoi pe site-uri legitime.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.