Cercetatorii spera ca in scurt timp dispozitivele audio de tipul MP3 player-elor sa fie dotate cu sisteme de navigatie GPS, oferindu-le pietonilor posibilitatea de a se orienta mai bine prin oras, informeaza BBC

Posesorii unor astfel de dispozitive ar putea sa fie directionati catre destinatia dorita in timp ce asculta melodiile preferate. Daca directia in care se indreapta este buna muzica se va auzi in ambele casti, insa modificarea volumului ar putea indica o schimbare a sensului de mers.

Cercetatorii sunt de parere ca aceasta tehnologie ar putea fi dezvoltata in asa fel incat sa ofere utilizatorilor posibilitatea personalizarii sistemului.

Intr-un oras cu care nu sunt prea familiarizati, cei interesati de un obiectiv turistic (sau de alte locatii) ar putea fi avertizati intr-un fel (vibratie, alternarea volumului, etc.) momentul in care se afla in vecinatatea acestuia.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.