Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiilor (ANRCTI) va scoate la licitatie mai multe licente de tip WiMAX, pana in septembrie, dupa aprobarea documentului de strategie BWA la nivel guvernamental, a declarat, citat de NewsIn, presedintele ANRCTI, Dan Georgescu.
Durata pentru care se va acvorda dreptul de utilizare a spectrului nu va depasi 30 septembrie 2013, data la care expira valabilitatea actualelor licente nationale in vigoare. Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a avut o runda de discutii cu operatorii detinatori de licente locale WiMAX, de 3,5 gigahertzi despre proiectul de stategie privind implementarea sistemelor BWA la nivel national, care s-au incheiat la finalul lunii aprilie.

Discutiile au avut in vedere durata de acordare a licentelor, procesul de acordare a acestora care va fi descris in caietul de sarcini si posibilitatea introducerii benzii de 2,5 GHz pentru implementarea sistemelor BWA de tip mobil. MCTI va analiza aceasta posibilitate in functie de recomandarile forurilor europene. Ministerul va elabora caietul de sarcini si lansarea acestuia spre consultare publica in urma dezbaterii pe tema documentului strategie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.