Navigarea pe net e din ce in ce mai utilizata pe telefoanele mobile, mai ales atunci cand ai un smartphone, cu functii asemanatoare cu ale computerului. Inconvenientul e insa ca Internetul devine si in acest caz transmitator de virusi, ce iti pot distruge mandrete de telefon.
Noii virusi, cu nume precum CommWarrior, sunt "deghizati" in programe update si se autotrimit ca mesaj MMS la toate numerele de telefon din agenda. Acestia se activeaza numai daca utilizatorul nu stie ce sunt si ii instaleaza. Desi specialistii spun ca virusii ajung in general pe "smarturi", mobile cu sisteme de operare Symbian sau cu interfete Windows si nu sunt atat de puternici pentru a cauza un atac, e bine totusi sa preveniti eventualele daune prin echiparea cu antivirusi. De asemenea, evitati deschiderea atasamentelor primite de la necunoscuti si ofertele dubioase "de ajutor" in instalarea programelor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.