Vanzarile de camere video digitale explodeaza Reducerile de preturi si lansarea de noi tehnologii au crescut vanzarile de echipamente video

Ieftinirea continua a camerelor video, eliminarea taxelor, dar si lansarea de noi tehnologii au facut ca vanzarile de astfel de echipamente sa creasca spectaculos anul trecut, iar producatorii se lupta acum sa arunce in joc alte produse de ultima generatie.

Camerele video digitale se lupta deja sa scoata din joc camerele foto digitale, pentru ca au invatat sa realizeze fotografii de calitate. In acelasi timp, calitatea filmelor este cu mult mai buna pe o camera video. Zoom-ul optic considerabil si spatiul de stocare mare fac din camerele video prima optiune pentru pasionatii de imagine din Romania.

Printre tendintele remarcate se numara, de asemenea, pornirea rapida a camerei - fara sa pierdem secventele importante -, includerea de aplicatii software pentru editare, realizarea de galerii speciale etc. In timp ce echipamentele in sine sunt tot mai mici, pentru a incapea comod in buzunar, ecranele LCD au diagonala din ce in ce mai mare, pentru ca utilizatorul sa se bucure de imagini cat mai clare atunci cand previzioneaza filmele stocate in memorie. Evident, producatorii includ din ce in ce mai multe optiuni de stocare - hard-disc, carduri, discuri optice - pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a pastra cat mai multe filme si imagini.

Noua pasiune a domeniului video, High Definition, vine si pe camerele video, pentru ca utilizatorii sa-si poata stoca clipurile in acest nou format. Ati mai auzit de camera care sa poata filma si fotografia simultan? Ei bine, exista. Si nu este nici foarte scumpa.

Lansari pe piata

Cea mai noua gama de camere video digitale lansata pe piata locala de Canon cuprinde trei modele care au ca mediu de stocare discurile MiniDV. Canon MD160, MD150 si MD130 pariaza, de asemenea, pe ecranul LCD mare si pe zoom-ul optic de 35x, cel mai mare incorporat intr-un model destinat utilizatorilor individuali.

Camerele video vin cu functii foto suplimentare, moduri de lucru usor de inteles si accesat, precum si o manevrabilitate confortabila, cu ajutorul unui joystick. "Noile camere video Canon stabilesc un standard in sectorul de MiniDV si, in momentul de fata, detin cel mai puternic zoom optic de pe piata", a afirmat Nicu Stancescu, Sales & Marketing Manager al Canon Photo-Video-DSC.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.