Cei 20.000 de utilizatori din Romania ai lumii virtuale Second Life au posibilitatea de a participa la dezbateri cu privire la suspendarea lui Traian Basescu si vor organiza propriul referendum, a declarat, vineri, initiatorul proiectului, Clement Nicolaescu.
Un grup de utilizatori romani din Second Life au creat o sala de conferinte construita special pentru campania electorala. Ea este pusa, in mod impartial, la dispozitia ambelor tabere politice. Locatia virtuala permite organizarea de mitinguri electorale si de transmisiuni video in direct, precum si distribuirea de materiale promotionale (tricouri, stegulete, etc). Sala este dotata cu urne de vot prin care vizitatorii isi vor desfasura propriul referendum, iar rezultatele scrutinului virtual vor fi anuntate pe 19 mai, dupa inchiderea urnelor in "viata reala".

Cu ocazia alegerilor din Franta, astfel de manifestari au fost incurajate de staff-urile de campanie ale candidatilor Segolene Royal, Nicolas Sarkozy, Francois Bayrou si Le Pen.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.