Site-ul www.basescu.ro a devenit joi victima unui atac informatic din partea a mii de computere din afara Romaniei, ceea ce a obligat administratorii sa blocheze temporar accesul din afara tarii, conform unui anunt de pe pagina principala a site-ului.
"Mii de calculatoare au trimis mesaje simultan, rezultand o cadere a serverului intre orele 19:30 - 23:30. Nu a fost vorba despre atacatori amatori, ci despre atacuri distribuite de sabotare a serviciilor (DdoS), provenite din afara tarii, care presupun resurse sustinute", se afirma pe site. "Este o demonstratie a deranjului provocat in aceasta perioada de un canal de comunicare liber si deschis", sustine anuntul din pagina web.

Atacurile informatice de tip "distributed denial-of-service" (DdoS) urmaresc sa faca serverele indisponibile pentru utilizatori, prin bombardarea acestora cu cereri false, venite din partea unor computere aflate sub controlul unor persoane rau intentionate. Serverele devin ocupate sau se blocheaza, fiind temporar inaccesibile pentru majoritatea vizitatorilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.