Compania japoneza Canon a obtinut o crestere cu 22% a profitului de operare in primul trimestru, datorita cererii puternice pentru copiatoare, imprimante cu laser si camere digitale si a ridicat cu 3% previziunile pentru intregul an datorita yenului slab.

Canon se indreapta catre al optulea an consecutiv de crestere a profitului, deoarece isi extinde vanzarile de camere digitale, copiatoare color pentru birou si componente de baza pentru imprimantele cu laser, pe care le livreaza grupului Hewlett-Packard, in conditiile in care un yen mai slab contribuie la cresterea profiturilor peste granite.

Canon a fost prima companie care a anuntat castigurile dintre principalii producatori japonezi de echipament electronic pentru birou si de camere digitale. Potrivit NewsIn, se asteapta ca restul companiilor din domeniu sa anunte o crestere puternica a afacerii in ultimul an, dar sa faca previziuni pridente din cauza temerilor privind starea economiei americane si incetinirea cererii pentru camere digitale.

Managerul de fonduri de la Ichiyoshi Investment Management, Mitsushige Akino a declarat pentru Reuters, ca previziunile Canon raman prudente.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.