20 de GB, insuficienti pentru PS3

Sony intentioneaza sa lanseze o consola PlayStation 3 cu un hard disk de capacitate mult mai mare, in incercarea de a asculta solicitarile impatimitilor de jocuri si ale altor utilizatori, informeaza site-ul www.chip.ro. Sony ofera acum versiunea de baza a PS3, cu un hard disk de 20 GB, si un model de 60GB, disponibil in America de Nord, insa planuieste sa creasca si aici capacitatea de stocare.

"Pentru utilizatorii care stocheaza jocuri si continut pentru divertisment pe PS3, probabil ca cei 20 GB sunt insuficienti si chiar si 60 de giga ar putea sa nu fie de ajuns", a spus Satoshi Fukuoka, purtatorul de cuvant al companiei.

Fukuoka a spus ca, oricum, posibilele modificari aduse la PS3 nu au fost limitate doar la capacitatea hard disk-ului. "Este putin probabil sa modificam componente de baza si functii precum Cell, RSX, unitatea Blu-ray si capacitatile de retea. Dar, in afara acestora, este posibila adaugarea sau excluderea unor elemente", a mai spus el. Sony a realizat PS3 cu ajutorul tehnologiei care include microcip-ul Cell, supranumit "supercomputerul dintr-un cip", un processor graphic RSX si un DVD player Blu-ray high-definition. Functiile avansate au facut ca pretul de productie pentru PS3 sa cresca, iar Sony se pare ca ar fi pierdut aproximativ doua miliarde de dolari in anul fiscal care tocmai s-a incheiat la 31 martie, consola devenind cel mai mare factor de risc in cresterea veniturilor.

Directorul executiv al Sony, Howard Stinger, a declarat la Tokio ca cel mai nou model al consolei de jocuri video produsa de grup, PlayStation 3, a inregistrat un succes fara precedent in Europa, de la lansarea din 22 martie. "In Europa au fost deja vandute 800.000 de unitati", a precizat Stringer. "Cred ca am inregistrat vanzari de peste 147 milioane euro in doua zile in Marea Britanie, ceea ce reprezinta un record in ceea ce priveste vanzarea unui produs electronic catre public", a mai declarat acesta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.