Cercetatorii de securitate au analizat provenienta mesajelor spam transmise de clienti botnet si au determinat ca printre sursele acestora se numara si sisteme din retelele Armatei Americane.

Descoperirea a fost facuta de Support Intelligence, companie care in urma unor cercetari folosind retelele honeynet a ajuns la concluzia ca dintre primele 1000 de companii din SUA, asa cum sunt clasificate de publicatia de afaceri Fortune, cel putin 28 au retelele infestate cu malware si sunt implicate in transmiterea de spam.

In plus, cercetatorii Webroot au publicat un studiu conform caruia din 600 de companii globale analizate, 43% au suferit intreruperi de activitate din cauza contaminarii cu malware, iar 60% nu au un plan de securitate a informatiei.

Retelele honeynet sunt folosite pentru a detecta si a preveni intr-o anumita masura tentativele de acces neautorizat asupra sistemelor informatice.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.