Incepand cu 31 ianuarie 2008 producatorii de calculatoare, nu vor mai putea achizitiona licente ale sistemului Windows XP pentru a instalarea acestuia pe noile echipamente, informeaza BBC

Windows XP va iesi la pensie anul viitor .Toate versiunile XP, inclusiv cele destinate centrelor media sau desktop-urilor, intra sub incidenta acestei decizii, care nu va afecta serviciul de suport tehnic.

In ciuda faptului ca studiile dezvaluie o atractie relativ redusa din partea consumatorilor pentru noul sistem de operare Windows Vista lansat in Europa pe 30 ianuarie 2007, Microsoft nu intentioneaza sa se abata de la planul prestabilit.

O cercetare de piata efectuata de cei de la Harris Interactive evidentiaza faptul ca doar 10% dintre cei chestionati au de gand sa-si upgradeze sistemul de operare la Vista in viitorul apropiat, in conditiile in care 79% dintre subiecti au declarat ca folosesc Windows XP.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.