Microsoft a publicat pe pagina de internet o actualizare (update) care corecteaza o eroare de programare din Windows, in incercarea de a limita atacurile inregistrate in ultima saptamana din partea hackerilor chinezi, informeaza AFP.
Update-ul remediaza o vulnerabilitate din codul care gestioneaza functionarea cursoarelor animate din Windows. Unele site-uri includ fisiere care schimba aspectul grafic al cursorului de mouse, iar mecanismul poate fi exploatat de autorii de pagini web pentru a accesa informatii de pe calculatoarele vizitatorilor. Spre deosebire de alte vulnerabilitati, ale caror riscuri sunt doar teoretice, aceasta vulnerabilitate este in prezent exploatata de numerosi agresori, mare lor majoritate din China.

"Am identificat peste 400 de pagini web care sunt in prezent folosite pentru a lansa acest gen de atacuri informatice. Avem dovezi ca exista grupuri de infractori care organizeaza atacuri concertate folosindu-se de aceasta bresa in sistemul de securitate al Windows" a declarat publicatiei online PCAdvisor specialistul grupului iDefense al VeriSign, Ken Dunham. El a apreciat ca vulnerabilitatea legata de cursoarele animate ar putea cauza pierderi importante companiilor in acest an.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.