La numai un an dupa ce a fost lansat pentru publicul larg, numele de domeniu european .eu cunoaste un succes care depaseste toate asteptarile. Cu peste 2,6 milioane de adrese inregistrate, prezenta Uniunii Europene pe Internet este mai pregnanta ca niciodata.

Intreprinderile, organismele publice si persoanele private nu au stat pe ganduri si au fructificat ocazia de a utiliza .eu in adresele lor de Internet, beneficiind astfel de protectia legislatiei europene. Incepand din aprilie 2006, numele .eu ofera o identitate de interes comun celor aproximativ 450 de milioane de cetateni ai Uniunii, consolidand marca UE si contribuind la succesul intreprinderilor europene. Potrivit unui studiu, in Europa aproximativ 20% din cei care navigheaza pe Internet dispun in prezent de propriul nume de domeniu. Danemarca si Germania sunt pe primul loc, 29% din populatia acestor tari inregistrand un nume de domeniu.

Utilizatorii de Internet din Germania folosesc cel mai mult numele de domeniu .eu, fiind inregistrate peste 795.000 de adrese.

Pe locul imediat urmator se situeaza cei din Regatul Unit, cu putin peste 439.000, urmati de utilizatorii de Internet din Tarile de Jos, cu putin peste 320.000 de adrese. Inregistrarea unui nume de domeniu .eu se face cat ai bate din palme - o puteti face online in doar cateva ore. Este de ajuns sa alegeti un nume si sa il inregistrati online prin intermediul unui registrator acreditat. Serviciul de baza costa intre 10 si 30 de euro pe an si este accesibil tuturor rezidentilor Uniunii Europene.

Domeniul .eu a fost lansat ca urmare a deciziei luate cu ocazia reuniunii la nivel inalt de la Lisabona din 2000 de a oferi cetatenilor europeni o identitate pe Internet sub protectia unei legislatii europene solide.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.