Consecventi propriilor idealuri si dedicati perfectionarii permanente a metodelor de lucru folosite, infractorii cibernetici incearca sa impuna o noua metoda de fraudare a utilizatorilor: furtul de date personale prin telefon.
Asemanator mesajelor phishing traditionale, victimele sunt contactate prin mesaje e-mail, dar acestea nu mai contin indiciile care desconspirau de obicei intentiile autorilor - link-uri false, imagini cu text pentru a evita detectia de catre aplicatiile de securitate, adrese e-mail anonime, etc. In schimb, utilizatorii sunt solicitati sa transmita informatiile personale catre un sistem de raspuns automat prin telefon.

Compania de securitate e-mail Cloudmark a anuntat lansarea unor atacuri in care utilizatorii sunt notificati de aparitia unor probleme in legatura cu conturile bancare detinute, si li se ofera un numar de telefon pentru a remedia situatia. La numarul de telefon indicat, victimele interactioneaza cu un sistem automat de raspuns identic cu cel al bancii vizate, construit probabil prin inregistrarea digitala a fragmentelor audio in timpul unor sesiuni anterioare cu banca.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.