20 de computere au disparut de la NNSA, institutie guvernamentala responsabila cu protejarea secretelor tehnologice privind ultimele tipuri de arme nucleare din SUA.

Conform unui audit recent derulat de inspectorul general al Departamentului Energiei, 14 dintre acestea erau folosite pentru procesarea de informatii secrete. Operatiile de audit au determinat ca departamentul folosea computere care nu apartineau institutiei si nu apareau in inventar, precum si unele care apareau pe listele cu sisteme casate.

Agentia de Securitate Nucleara din SUA este deja cunoscuta pentru incidentele referitoare la sistemele sale informatice, acesta fiind al 13-lea audit esuat privind inventarul de PC-uri pe o perioada de numai patru ani. Situatia este un indiciu clar al dificultatilor cu care se confrunta institutia in pastrarea evidentelor computerelor desktop si laptop in ultimii ani.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.