Programul, care a fost lansat in urma cu un an si beneficiaza de sprijin guvernamental, acopera in prezent 150 de proiecte open-source. Cercetarile efectuate sunt sustinute printr-un contract cu Departamentul pentru Securitate Interna al SUA (DHS), cu intentia de a permite dezvoltatorilor implicati in proiecte open-source sa identifice si sa rezolve defectele existente in aplicatiile lor.

Tux (Torvald UniX), creat de Larry Ewing in GIMP

Conform declaratiilor unor reprezentanti ai companiei Coverity, 6.000 de bug-uri au fost descoperite si eliminate de la inceputul cercetarilor. In jur de 700 de dezvoltatori inregistrati au acces la aplicatiile analizate si 35 de milioane de linii de cod sunt verificate in fiecare zi. Compania Coverity produce instrumente de analiza a codului sursa, fiind implicata in acest proiect alaturi de Stanford University si Symantec.

Printre proiectele open-source adaugate recent se numara zlib , o aplicatie de comprimare folosita de multe programe, si FreeRadius , un program de autentificare online.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.