Unul dintre oficialii companiei a comparat vulnerabilitatile Vista din primele 90 de zile cu cele similare din alte cinci sisteme de operare, inclusiv XP.

Un reprezentant al Microsoft a declarat, recent, ca primele 90 de zile de la lansarea Windows Vista au reprezentat un succes urias in materie de securitate, comparativ cu Windows XP, Mac OS X si trei distributii de Linux, relateaza publicatia "PC World".

Jeff Jones, director de strategie in cadrul diviziei de tehnologie de securitate a Microsoft, a adunat vulnerabilitatile descoperite in primele 90 de zile de "viata" ale Vista, XP, Mac OS X 10.4, Red Hat Enterprise Linux 4 Workstation (RHEL4WS), Ubuntu 6.06 LTS si Novell SuSE Linux Enterprise Desktop 10.

"Vista are un profil imbunatatit in ceea ce priveste vulnerabilitatile fata de predecesoarele sale, si un profil semnificativ mai bun decit sistemele de operare comparabile ale competitiei", sustine Jones pe blogul sau.

Dupa estimarile sale, programul Vista a fost lovit doar de o vulnerabilitate din momentul introducerii sale pe piata enterprise, la sfirsitul lunii noiembrie. Bug-ul, care se afla in motorul de scanare anti-malware folosit de Windows Defender, incorporat in Vista, a fost rezolvat luna trecuta.

Un singur bug poate face cit 100

Prin comparatie, spune Jones, in primele 90 de zile, Windows XP a fost "prins" cu 14 bug-uri, Mac OS X 10.4 (Tiger) cu 20, Red Hat cu 137, Ubuntu cu 71 si SuSE cu 80.

Chiar la adaugarea vulnerabilitatilor care au fost dezvaluite, dar nu au fost reparate, Vista se afla in fruntea clasamentului. Cele cinci bug-uri ale sale (unul rezolvat, patru facute publice, dar nerezolvate pina la 28 februarie) nu se compara cu cele 18 ale XP, 27 ale Mac OS X, 201 ale Red Hat, 100 ale Ubuntu si 111 ale SuSE.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.