Grupul nipon-suedez Sony Ericsson, va achizitiona software pentru telefoanele mobile cu preturi mai mici de 100 de euro pe unitate de la concurentul francez Sagem, care inregistreaza pierderi, scrie presa internationala. Conditiile financiare ale acordului nu au fost dezvaluite.

Sony Ericsson, al patrulea mare jucator mondial in zona de productia de terminale mobile, a spus ca aceasta decizie nu se traduce printr-o preluare a firmei franceze.

"Am externalizat activitatile de productie de telefoane cu preturi reduse. Ne-am propus sa ne dezvoltam activitatea pe aceasta piata", a declarat Howard Lewis, unul din sefii Sony Ericsson.

Sony Ericsson a inregistrat, in al patrulea trimestru al anului 2006, castiguri ce depasesc estimarile, anuntand ca este optimist in ceea ce priveste majorarea cotei de piata, pana la ocuparea locului trei pe plan mondial

Sagem este divizia de comunicatii a grupului Safran, fiind o posibila tinta de preluare, in contextul pierderilor inregistrate.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.