Marile companii de IT iau cu asalt Romania pentru a-si muta sau deschide unitati de productie, iar suedezii de la Nokia sunt cei care cotinua tendinta inregistrata in ultimii ani.

Nokia, 60 milioane de euro pentru a apela din Romania Nokia va incepe in primavara acestui an lucrarile de constructie la fabrica de telefoane mobile din judetul Cluj, pentru care va aloca 60 de milioane de euro, iar productia va incepe in primul semestru al anului viitor, a anuntat in cursul zilei de ieri grupul finlandez.

Nokia estimeaza ca va investi 60 milioane de euro pentru aceasta unitate, care va deveni a unsprezecea mare fabrica de terminale mobile detinuta de grup.

"Am furnizat anul trecut aproape 350.000.000 de aparate Nokia la nivel mondial, cu 30% mai mult decat anul anterior. Estimam in 2007 o cerere cu 10% mai mare, ceea ce duce la nevoia de a extinde capacitatea de productie", a declarat vicepresedintele Nokia, Raimo Puntala.

Alegerea judetului Cluj ca locatie este motivata de existenta unei forte de munca calificate, de conexiunile logistice interne si internationale bune, de eficienta de ansamblu, precum si de traditia industriala din aceasta regiune.

Decizia de a construi o fabrica in Romania reflecta cresterea importanta a volumului vanzarilor de produse Nokia, la nivel global, precum si avansul cererii pentru terminale mobile in Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Nokia a prevazut ridicarea graduala a fabricii si recrutarea a aproximativ 500 de angajati pana la sfarsitul anului 2007. Ca parte a planurilor sale, Nokia a prevazut si construirea unui parc industrial in zona, permitand astfel unui numar de furnizori si parteneri cheie sa isi dezvolte operatiunile in zona.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.