Atacatorii au adaptat din nou troianul Warezov pentru a contamina utilizatorii Skype, avertizeaza Websense Security Labs.

Dupa infectare, computerul va fi la dispozitia atacatorilor si poate fi folosit in orice scop cat timp este conectat la Internet. In plus, aplicatia transmite mesaje catre toate persoanele de contact din lista utilizatorului in incercarea de a se propaga. Fisierele sunt gazduite in diverse locatii si contin noi versiuni de cod malware.

Aplicatia este asemanatoare altor amenintari descoperite anterior si indreptate impotriva programelor de mesagerie instant. Utilizatorii Skype primesc un mesaj pe chat cu textul "Check up this" si un link catre un executabil denumit "file_01.exe", aflat pe un site web. Rularea acestuia duce la descarcarea si executarea altor fisiere.

Reprezentantii Skype au admis ca instrumentul de mesagerie instant poate fi in principiu folosit pentru atacarea utilizatorilor, ca orice alt serviciu similar. Compania insa evalueaza in prezent posibilitatea de a colabora cu alte firme de securitate pentru a imbunatati clientul Skype in vederea filtrarii link-urilor periculoase.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.