PLAYSTATION 3 VERSUS XBOX 360 PS3 si XBOX 360 reediteaza in magazinele romanesti batalia de la Pearl Harbour. Sau Midway, daca preferati.

Sa zicem ca ajungi pe o insula din Pacific, populata de un trib de indieni care n-au auzit niciodata de automobile. Din fericire pentru ei, tocmai ai esuat acolo cu un cargou incarcat cu masini. Le dai jos ca sa le arati indigenilor si tocmai atunci realizezi doua probleme grave: tu ai in stoc doar limuzine, iar pe insula nu sunt nici un fel de sosele. Si, daca vine vorba, nici benzinarii. Ce inteleg salbaticii? Ca masinile sunt niste obiecte mari si grele de metal, cu piele inantru, in care te poti odihni foarte bine.

Cam asta e si situatia cu consolele de ultima generatie, XBOX 360 si PlayStation3. Ambele sunt culmea experientei cinematografice: jocuri in care lumea arata ca in filme sau chiar ca in viata reala. Pe avioane se pot vedea suruburile, iar in ciocnirile dintre masini sar mii de scantei si bucati de metal. Ambele sunt disponibile in Romania, la cativa retaileri. Nici unul nu m-a platit, ca sa stiti de la inceput.

Prima observatie: ambele merita banii. Ca sa te poti juca la un asemenea nivel de realism vizual (rezolutie maxima de 1080 p, pentru cunoscatori), iti trebuie un PC de cel putin 2.000 de euro. Or, nici una dintre ele nu e mai scumpa de 600.

Insa nici la XBOX, nici la PS3, pe cutie nu scrie esentialul: investitia de-abia acum incepe. Daca vreti sa vedeti ce pot, va trebuie un televizor sau proiector HD (High Definition). Dupa care va trebuie expertiza de arheolog sa descoperiti, in raftul cu sute de jocuri de PC, cele cinci-sase titluri cu care consolele au pornit la drum pe piata romaneasca (din cateva zeci la PS3, respective, sute la XBOX disponibile in Europa).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.