Conform declaratiilor reprezentantilor Oracle, compania germana SAP a sustras cantitati impresionante de documente si aplicatii software dupa accesarea locatiilor de suport online rezervate exclusiv clientilor Oracle.
"Angajatii SAP au folosit credentiale ale mai multor clienti legitimi, precum si informatii de identificare false, pentru a accesa sistemele Oracle sub diverse pretexte. In acest mod, o mare parte a continutului pus la dispozitie pe sistemele Oracle a fost copiat pe servere SAP".

In perioada septembrie 2006 - ianuarie 2007, producatorul german de software si subsidiari ai acestuia au folosit nume de utilizatori si parole ale unor clienti sau fosti clienti Oracle pentru a descarca sistematic mai mult de 10.000 de documente de suport tehnic. In multe cazuri, activitatile derulate au urmat aceeasi metodologie: cu doar cateva zile inainte de expirarea contractelor de suport tehnic ale unor clienti, acestia se logau si descarcau mari cantitati de documente privind alte produse decat cele pe care le achizitionasera anterior.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.